Tavan Sarkması nasıl Yapılır?
Araba tavan sarkması nasıl tamir edilir?
Tavan sarkması aracına detaylı temizlik yaptıranların yada belirli bir modelin altında olan araçların ortak problemidir. Tavan kumaşı altında bulunan sünger çürüyerek özelliğini kaybeder ve kopmaya başlar. Bu sebeple kumaş kısım sarkar.Bu işi Orjinallik kaygısı duymadan yapabilirsiniz çünkü Sanayilerde bulunan oto döşeme kumaşı satan dükkanlarda aracınızın tavan döşemesinin aynısını yada en kötü ihtimalle %85 benzerini bulabilirsiniz.
Yukarıdaki resimlerdeki görüntü gerçekten aracın fiyakasını bozmaktadır. Aslında bu görüntüden kurtulmak çok kolay olmamakla birlikte tamirat tadilat işlerine eli biraz yatkın kişilerin yapabileceği çok masraflı olmayan bir iştir.
Tavan Sarkması tamiri için gerekli malzemeler:
Yapıştırıcı (Bally Yarım kiloluk yada sprey Bally)Tel fırça
Uygun Kumaş
Zaman :)
Tavanı sökmek için alet çantası
Tavan Nasıl Sökülür?
Her araç için farklı farklı vidalar ekipmanlar vs. olsa da öncelikle güneşlikler ve el tutma yerleri sökülür, arka cam etrafında olan tırnak, vida benzeri şeyler sökülür sonra tavan dışarı alınır.Tavan Döşemesi Nasıl Sökülür?
Tavanı söktükten sonra tavan döşemesi zaten çürümüş olduğu için kolaylıkla elimizle sıyırarak koparabiliriz. Döşemeyi söktüğümüzde muhtemelen altındaki süngerin büyük bir kısmı tavan döşemesinde kalacak ve aşağıdaki görüntü oluşacaktır.Önemli nokta sünger kalıntılarını Tel fırça ve benzeri bir aletle iyice temizlemeliyiz yoksa yeni yapıştıracağımız kumaş bir kaç gün geçmeden kopacaktır.
Ayrıca söktüğümüz kuması yeniden yapıştırmaya uğraşmamalılıyız çünkü kumaş artık özelliğini kaybetmiştir. Hiç bir zaman eskisi gibi olmayacaktır.
Sünger kalıntılarını iyice temizledikten sonra aşağıdaki döşeme aşağıdaki resimdeki gibi olacaktır.
Sarkmış Tavan Döşemesini Yapıştırma?
En önemli aşamalardan birisi de budur bir fırça vasıtasıyla Bally yapıştırıcı önce tavan döşemesinin yarısına iyice yedirerek sürülür. Her yerine sürülüp yedirildiğinden emin olunmalıdır.20-25 dakika kuruması beklenir
Sonra tavan kumaşı döşemenin yapıştırıcı sürülmemiş yerine aşağıdaki resimde olduğu gibi katlanarak serilerek Bally yapıştırıcı ince bir tabaka halinde döşeme kumaşına sürülür. Bu esnada kumaşın arasına karton vs konulması kumaştan taşan balinin başka yerlere sürülmesini engeller.
Kumaşa da Bally yapıştırıcı sürüldükten sonra 15-20 dakika beklenir. Sonra ortadan kenarlara doğru yapıştırma işlemi yapılır. yapıştırılan yerler elle hafifçe bastırılmalıdır.
İlk yarı bittikten sonra diğer yarıyı da aynı işlemler uygulanır.
yapıştırma işlemi bittikten sonra fazlalıklar bir iki santimetre pay bırakılarak kesilir, arkaya kıvırılır ve yapıştırılır. Kıvrımlı yerlerin üzerine ağırlık koyularak 2-3 saat iyi ce kuruması beklenir.
Kumaşı yapıştırılmış tavan döşemesi aşağıdaki resimdeki gibi görünecektir.
Bu yazıda Tavan Sarkması nasıl Yapılır? konusunda bilgi ve bu işlemi yapacak olanlara fikir verilmiştir. Yazıda bahsettiğim hususlara dikkat edersiniz. Kesinlikle başarılı bir sonuç elde edebilirsiniz.
Allah razı olsun
YanıtlaSilAllah razı olsun
YanıtlaSilsüper elinize sağlık
YanıtlaSil10 numara
YanıtlaSilHarika
YanıtlaSilHARIKA BENİM TAVANDA ÇOKMÜŞ DOSEMECİLER OLMAZ DİYOR
YanıtlaSilAçıklamacak yazı için ve bilgilendirdiginiz için tesekkurler
YanıtlaSilAçıklamacak yazı için ve bilgilendirdiginiz için tesekkurler
YanıtlaSilHarika olmus yenisinde sunger kullandiniz mi yoksa sdece kumas mi bir kumasi nereden temin edelim
YanıtlaSilbu kumaşlar oto döşeme kumaşı satan yerlerde yada büyük döşemelik kumaş satan mağazalarda bulunur bu kumaşlar kendinden süngerlidir.
SilHarika olmus yenisinde sunger kullandiniz mi yoksa sdece kumas mi bir kumasi nereden temin edelim
YanıtlaSilTavan döşemesi kumaşları kendinden süngerlidir.
YanıtlaSilBilgi için teşekkürler
YanıtlaSil