Araba koltuk temizliği nasıl yapılır? Oto iç döşeme temizliği nasıl yapılır?

Araba koltuk temizliği nasıl yapılır? Araba iç döşeme temizliği nasıl yapılır?

Araba koltuk temizliği nasıl yapılır? Araba iç döşeme temizliği nasıl yapılır? sorularının cevabı aslında çok basit olsa da yapılan Teknik hatalarından dolayı istenilen sonuç alınamamakta yada araç döşemesine zarar verilmektedir.
Girişi fazla uzatmadan konunun özüne dönelim.

Araba koltuk ve döşem temizliği için gerekli malzemeler:

1.Temizlik için deterjan (Çamaşır suyu gibi ağartıcılar hariç evde kirleri, lekeleri çıkarmak için kullanılan renkleri soldurmayan malzemelerde yada Otomobiller için üretilen temizlik sıvıları olabilir. Gidip çok pahalı temizlik malzemeleri almanıza gerek yoktur. Ortalama fiyatlı, ortalama bir ürün işninizi görecektir.)

2.Kova

3.Su :)

4. Temizlik bezleri (Mikrofiber bezler olabilir.)

5. Elektrik süpürgesi (Islak kuru olursa çok daha iyi olur.)

6. Bulaşık fırçası tarzı çok sert olmayan bir fırça.

lekeli döşeme

koltuk temizliği

Koltuk Temizliğine başlama:

Koltuk temizliğinin sebebi tozun kirin koltuk döşemesinin gözenekli kalın kumaş yapısı nedeniyle kumaşın içine girmesinden kaynaklıdır. Aslında lekelerin %50'lik kısmını su ve deterjan kullanmadan çıkarabilirsiniz ama mükemmel sonuç için su ve deterjan şarttır.

Oto döşeme temizliğinin sırrı öncelikle fırçalı uç takılmış elektrikli süpürgeyle araç içi komple çitilenerek özellikle lekeli yerler çekilir.

Tavan kaplama değilse biraz daha bastırarak kaplama ise yüzeysel olarak elektrikli süpürge ile çekilir.

Sonra orta sertlikte bir bulaşık fırçasıyla kapı döşemeleri, koltuk döşemeleri, tavan kaplama değilse tavan, tavan kaplama ise sökülmeye meyilli değilse tavan bir güzel çitilenir.

Çok kirli bölgelere  detarjan sıvı ise doğrudan sprey vasıtasıyla sıkmak daha iyi netice almanızı sağlar.

Sonra bir kez daha elektrikli süpürge ile çekilir. zaten bu aşamada kir ve lekelerin en az %50 ellisinin gittiğini göreceksiniz.

Sonra mükemmel sonuç için Deterjanlı suyla ıslatıp güzelce sıktığımız nemli bez ile bütün her yer silinir gerekirse çitilenir.

Sonra deterjansız suyla ıslatılarak güzelce sıkılan nemli bez ile her yer bir kez daha silinerek deterjan artıkları temizlenir.

Bu aşamada önemli husus tavan, kapı döşemeleri gibi sarkma ihtimali olan yerler fazla ıslatılmadan ve bastırmadan hafif  hafif silerek temizlenmelidir.

Son aşamada ıslak çekebilen bir süpürgeniz varsa fırçasız uçla bir kez daha çekmeniz kurumayı bir kaç kat daha hızlandıracaktır.

Çok ıslatmadan bu işlemleri yaptık aracımız kapıları açarak aracımız hava alabilecek şekilde kurumaya bırakabilir.

Kesinlikle araç tam kurumadan koltuklara oturmamalıyız. Oturursak koltuklar kuruduğunda lekeli lekeli kalacaktır.

Araç kuruduktan sonra tekrar fırçalı uçlu süpürge ile aracın içini temizlemeniz mükemmel sonuca büyük etki edecektir.

Bu yazımda Araba koltuk temizliği nasıl yapılır? Araba iç döşeme temizliği nasıl yapılır? konularında bilgi verdim.

Yazıdan anlaşılacağı üzere bu işin sırrı kuru iken fırça ile çitileme ve elektrik süpürgesidir. bu şekilde yapılırsa kir ve lekeler  döşemelerden tamamen uzaklaştırılır. bu işlem yapılmassa kir ve lekeler döşemenin içine doğru itilmiş olur ve zamanı geldiğinde geri itildikleri yerden çıkarlar.

Temizlik malzemesi seçiminde çok uç noktalara gidilmediği sürece döşemeye Aracınızın döşemesine zarar veremezsiniz çünkü araç döşemeleri yarı açık alan alan kullanımına göre darbeye, güneşe ve suya dayanıklı kumaşlardan yapılmaktadır.

Bu işin yapılması eli yatkın olanlar için ortalama 3 saattir. Döşemelerin kuruması ise ıslaklık miktarı, elektrik süpürgesi cinsine göre değişmektedir.

Kolay gelsin.











Yorumlar