Gürcistandan ıphone nasıl alınır?

Gürcistandan ıphone nasıl alınır?

 

iphone

Evet herkesin merak ettiği bir konu Gürcistandan ıphone nasıl alnır?, Nerden alınır? alanırken ve alndıktan sonra neler yapılır?, fiyatlar mukulmüdür?

Gürcistana girdiğinizi varsayarak konuya başlıyorum ha ben girmedim diyorsanız eğer  Gürcüstana pasaportsuz nasıl gidilir? Gürcistan Sarp sınırı geçiş kılavuzu? Gürcistan a pasaportsuz nasıl gidilir? Gürcistan Sarp sınırı geçiş kılavuzu? başlıklı yazımdan ayrıntıları öğrenebilirsiniz.

Evet Gürcistana gidilir sonra Batum merkeze gidilir sahilde limana varmadan önce meşhur Batum teleferiğinin alt istasyonun orda deniz sol tarafınızda kalacak şekilde sağa dönülür ve Batumi Alışveriş merkezi görülür. Alışveriş merkezi diyince öyle büyük bir yer aklınıza gelmesin için 3-5 dükkan olan bir yer sarı büyük tabelalarından tanıyabilirsiniz.
seyahat belgesi


Bu alışveriş merkezinin içinde Appleshop var fakat orjinal değil Batuma göre başarılı bir mağaza içinde apple firmasına ait ıphone serisi telifonlar ıpad ve dizüstü bilgisayar ve değişik birkaç markaya ait benze ürünler var. Çalışanlar Batum standartlarına göre gayet iyi ve Türkçeyi en azından ürünleri satmak için gerekecek kadar Türkçeyi biliyor. Ürün fiyatı sorduğunuzda ise ellerinde bulunan hesap makineleri ile bir çırpıda ürüne göre size fiyatı dolar, TL, gürcistan larisi para birimlerinde ve Tax free (ilerde açıklayacağım) dahil hariç fiyatları toplam maliyeti vs. hesaplıyabiliryorlar.

Ürünleri uluslararası garanti ile kapalı kutularda faturalı olarak tamamen yasal ve Türkiyed kayıt ettirip kulanabileceğiniz şekilde alabiliyorsunuz.Türkiyedeki Büyük zincir Teknoloji mağazalarındaki alışveriş standartlarına yakın olarak alabiliyorsunuz. Iphone 4s, 5, 6 vs gibi ürünler bulunur fakat 2 sefer 2 buçuk sene arayla bu mağazadan cep telefonu almış biri olarak söyleceğim her ıphone modelini, modelin her rengini, modelin her hafıza seçeneğini bulamıyorsunuz genellikle mağazada o zaman aralığında en çok satılan ürün, renk ve hafıa seçeneğiyle stoklanmış oluyor.
iphone6s

Mağazayı buldum, Telefonu nasıl alacağım?

Burası çok önemli telefonu alabilmek ve tax free işlemlerinde yararlanabilmek için kimliğinizin veya pasaprotunuzunuzun yanınızda olması gerek.

Kredi kartı geçerlimi ? Ödemeyi nasıl yapmalıyım?

 Zaten amaç telefonu ucuza satın almak olduğu nakit parayla gitmek en mantıklısı çünkü türkiye bankalarına ait kredi kartları geçiyor ama %4 civarı yurt dışı kullanım ücreti alınıyor yani 2000 tl de 80 tl bence kayda değer.

Telefonu aldıktan sonra Gürcistanda başka neler yapmam gerekiyor?

 Sınırdan yürüyerek geçmeniz lazım çünkü Taxfree işlemi yapmanız gerekiyor bu nedir derseniz telefonu Gürcistandan Turist olarak aldığınız için vergi iadesi alıyorsunuz bu yaklaşık ürün fiyatının %20 sine denk geliyor iyi para bu işlemi yapmadan sınırdan geçmeyin zaten telefon pahalıya geliyor bu durumda.

Sınır geçişine başladığınızda kader ortaklarınızı elinde ıphonelerle toplanmış olarak görüdğünüz gişeye gidin ve beklemeye başlayın.
Burda istemiyrekde olsa size Tax Free olarak aldığınız cep telefonunun peşinen sizden alınan vergisi geri ödenecek %20 civarı tam olarak hatırlamıyorum ama iyi para ihmal etmeyin.

Telefonu aldım Türkiyeye geçtim ne yapmalıyım?

Telefonunun Türkiyede 1 ay kadar kullanım izni vardır ondan sonra Telekokimikasyon kurumu tarafından kullanıma kapatılır.

Bu süre içerisinde Gürcistana geçerken aldığınız basit kağıt pasaport ile Vergi dairesine gidip telefonun vergisini ödemeniz sonrasında ise E-devlet üzerinden telefonunuzun kaydını yapmanız gerekmekte bunları yaptıktan sonra güvenle telefonunuzu kulanabilirsiniz.

Gürcistandan Iphone alsam ne kadar karım olur?

Dolar kuru gibi etkenler fiyatı değiştirmekle birlikte Türkiyedeki fiyatı 2100 tl olan bir ıphoneyi Gürcistandan Türkiyede kaydettirme masrafları dahil 1500 tl gibi bir rakama alabilirsiniz. Hesaplı hemde başka bir ülkeye tursitik sayehat yapmışda olursunuz farklı bir deneyim.

Bu yazımda  Gürcistandan ıphone nasıl alınır? sorusuna cevap vermeye calıştım umarım faydalı olur.

 

Yorumlar

  1. gürcistanda 6s plus fiyatlarını biliyo musunuz

    YanıtlaSil
  2. pasaportsuz girenler napıcak peki yardımcı olabilirmisiniz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. yukarıdaki yazıda anlattığım gibi giriş çıkış esnasında verilen geçici pasaport ile telefon kayıt işlemi yapılabilcektir.

      Sil
  3. benim amcam batuma gidicek 2 tane alıcak alabilirmi

    YanıtlaSil
  4. iki tane alabilir fakat Türkiyede kendi pasaportu üzerine 1 tanesini kaydettirebilir.

    YanıtlaSil
  5. Appleshop var fakat orjinal değil sözünüz kafamı karıştırdı, ürünler orijinal mi acaba? Ordan aldığım bir ürünü Türkiye'de garantiye yollayabilir miyim? Bir de macbook da almayı düşünüyorum, onu da aynı mağazada bulabilir miyim? İkisi farklı kategoriler olduğundan 1 kişi iki ürünü de kaydettirebilir mi acaba, yoksa 2 kişi mi gitmeliyiz?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Appleshop yazıyor fakat gerçek değil herhangi bir teknoloji market gibi düşünün fakat o bölgede en çok alışveriş yapılan teknoloji marketi Batumda yaşayanlarda alışverişlerini bu marketten yapıyorlar. Satılan apple ürünleri kesinlikle orjinal garantide sorun olmuyor uluslararası geçerli garanti diğer markalarda olabilir fakat apple ıphone de sorun olmuyor. Macbook a gelecek olursak hiç satın almadım fakat Türkiyede kayıt işlemleri simkart ile çalışan cep telefonlarında oluyor. Macbook eğer bu kapsamda ise (ki olmadığını düşünüyorum) kayıt yaptırmanız gerekir. Eğer gerekli ise maalesef bir pasaporta 2 yılda bir olmak üzere sadece 1 cihaz kaydı yapılabiliyor.

      Sil
    2. mağaza orjinal değil ama telefonlar orjinal değil mi?

      Sil
    3. evet telefonlar orjinal.

      Sil
  6. uçakla dönsem tax free alamaz mıyım? Ben tifliste kalıyorum havaalanında gümrükte tax free yapabilir miyim uçmayacak olsam?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tax free bankoları hava alanında olması gerekir.

      Sil
  7. İyi günler . Vergi iadesi için pasaport şart mi? Yoksa kimlik yeterli mi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. pasaport numarasını sorabilirler bir fotokopisi olsa iyi olur. Tc. numarasından çıkıyor normal şartlarda Türkiye giriş ve çıkışları.

      Sil
  8. İyi günler . Vergi iadesi için pasaport şart mi? Yoksa kimlik yeterli mi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. pasaport numarasını sorabilirler bir fotokopisi olsa iyi olur. Tc. numarasından çıkıyor normal şartlarda Türkiye giriş ve çıkışları.

      Sil
  9. Batumda iphone 7 fiyatını nedir acaba kimlikle üstüne alınıyormu türkiyede garantisi geçerlimi tax free olayı nasıl oluyor yardımcı olursanız sevinirim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fiyatlarla iligli net bilgi veremeyiz çünkü fiyatları dolar üzerinden belirlenmekte ve dolar kuru günlük olarak değişmektedir. fakat %30 civarı türkiye fiyatlarına göre daha ucuzdur.

      Sil
  10. Merhaba, Gürcistan üzerinden cihaz almayı düşünüyorum ancak günübirlik pasaport dediğimiz şu kağıtlarla daha sonra Türkiye'de cihaz kaydı yaptırabiliyor muyum? Aynı zaman da, sınırı yürüyerek geçerek tax free noktalarından vergi iademi yine alabiliyor muyum? Son olarak, bordo pasaport olmaksızın tüm bu işlemleri yapmak mümkün mü? Teşekkürler şimdiden.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet kayıt işlemini o kağıtla yaptırabiliyorsunuz gürcistana pasaportsuz geçiş mümkün... pasaprotunuz varsa eğer pasaportunuzu kullanarak geçiş yapıyorsunuz... sınırı aracınızlada geçebilirsiniz fakat arabanızı uygun bir yere park edip tax free işlemlerini gürcistan tarafında yapmanız gerekiyor. Telefon kayıt işlemini ise Geçici pasaportunuz veya pasaportunuz ile türkiyede yapabiliyorsunuz.

      Sil
  11. uzerime telefon var gurcistandan bu halde telefon alabilirmiyim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Üzerinize telefon olması gürcistandan veya yurt dışında herhangi bir yerden telefon almanıza engel değil fakat Türkiye de kanunlara göre 2 yılda 1 telefon kayıt yaptırabilirsiniz kendiniz adına.

      Sil
  12. Adet sınırlaması var mı ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Adet sınırlaması gürcistanda yok fakat Türkiye gümrüğünden geçerken 2 taneden fazlası sorun yaratabilir ayrıca 2 yılda bir sefer yurtdışı cihaz kayıt ettirme hakkınız bu sebeple 1 den fazla cihaz türkiyede işinize yaramayacaktır.

      Sil
  13. Fiyatları konusunda bilgin var mı?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. fiyatlar ortalama amerika fiyatlarından bir miktar fazla oluyor fakat türkiyeye göre modele ve markaya göre değişimekle birlikteen az civarı %30 daha uygun...

      Sil
  14. merhaba ; ortalama tax free işlemi kaç dk sürmekte ? çok uzun mu sürüyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tax free işlemleri bankoda görevli kişi yerinde ise 5 dakikada bitiyor. Fakat bu ödemeyi anladıgım kadarıyla yapmak pek istemiyorlar gişe önünde 5-6 kişi birikince görevli ancak yerine geliyor yada 1-2 kişinin biraz baskı yapması gerekiyor. Biraz zorla olsada ödemeyi yapıyorlar çünkü mecburlar.

      Sil
  15. Iphone parçası bulubilirmiyim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet ıphone parçası bulabilirsiniz ordada türkiye oldugu gibi telefon tamiri yapan yerler var buralardan bulabilirsiniz. apple markete benziyen telefon aldıgımız yerde ise batarya kulaklık ve şarj aleti gibi parçaları ve kılıf cam koruyucu gibi aksesuarları bulabilirsiniz.

      Sil
  16. Merhaba Yakında günübirlik turla Batuma gideceğim ve telefon almayı düşünüyorum Türk lirasıyla ödeme kabul ediyorlarmı kabul etmiyorlarsa eğer parayı orda nasıl çevireceğiz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kredi kartı geçerli oluyor fakat %4 civarı uluslararası ödeme komisyonu kesiyor banka... türk lirası da kabul ediyorlar fakat kur hesaplaması genelde kendi avantajlarına oluyor... gürcistan da özellikle batumda döviz büroları çok fazla var güvenilir bir tanesini bulup ordan değiştirebilirsiniz fakat kurlar çok değişken oluyor ve genelde turistlerin dezavantajına oluyor. kredi kartıyla ödeyip %4 komisyon kestirmek üzerinde yüklü para taşımamak adına mantıklı olacaktır.

      Sil
  17. Merhaba Yakında günübirlik turla Batuma gideceğim ve telefon almayı düşünüyorum Türk lirasıyla ödeme kabul ediyorlarmı kabul etmiyorlarsa eğer parayı orda nasıl çevireceğiz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kredi kartı geçerli oluyor fakat %4 civarı uluslararası ödeme komisyonu kesiyor banka... türk lirası da kabul ediyorlar fakat kur hesaplaması genelde kendi avantajlarına oluyor... gürcistan da özellikle batumda döviz büroları çok fazla var güvenilir bir tanesini bulup ordan değiştirebilirsiniz fakat kurlar çok değişken oluyor ve genelde turistlerin dezavantajına oluyor. kredi kartıyla ödeyip %4 komisyon kestirmek üzerinde yüklü para taşımamak adına mantıklı olacaktır.

      Sil
  18. Şimdi kardeşim bende bir cihaz var yurt dışından geldi fakat kaydettirebileceğim bi pasaport yok ama gürcistana günübirlik gidip gelen bir tanıdık var onun üzerine bu cihazı açtırmak mümkünmü?

    YanıtlaSil
  19. o konuda bir bilgim yok malesef.

    YanıtlaSil
  20. Merhabalar yakın zamanda Gürcistan dan telefon almak istiyorum ama bu yıl pasaport kayıt ücreti 1500 lira oldu. Gürcistan a girmek pasaport suz olduğu için İmi kaydı için yine bu fiyatı ödemek zorunda mıyız yoksa kayıt ücreti farklı mı

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. merhaba...yurtdışından getirilen telefonlarda bahsettiğiniz ücret türkiye kaydında hangi ülkeden geldiğine , pasaport veya nufus kağıdı ile giriş çıkıldığına bakılmaksızın ödenir.

      Sil

Yorum Gönder