Lpg de giderken Benzin göstergesinin düşmesi sorunu

Lpg de giderken Benzin göstergesinin düşmesi sorunu

Lpg de giderken Benzin göstergesinin düşmesi sorunu neden olur?, nasıl olur?, nasıl çözülür?

Yeni nesil araçlar özellikle fransız araçlarında benzin deposunda bulunan benzin miktarını ölçen şamandıra sistemi anlık olarak benzini ölçmez.

Depodaki benzin miktarı arabanın kullanım tarzına göre o anki benzin tüketimi yol bilgisayarı verilerine göre arabanın beyni tarafından hesaplanarak aracın yol alması esnasında benzin göstergesi elektronik olarak düşer.

Bu tür araçlara lpg takıldığında lpg ile gidilse dahi araba yol yaptığı ve kilometresi arttığı için sistem arabayı benzin yakıyormuş gibi varsayarak  benzin göstergesinin düşmesine hatta benzin uyarı ışığının yanmasına sebep olur fakat depodaki benzin hiç azalmamıştır ve akü yerinden kabloları yerinden çıkarılıp resetlenene kadar veya benzin deposuna belirli bir miktarda benzin konulana kadar araba benzin göstergesini güncellemez ve depodaki benzin miktarını doğru göstermez.

Bu durum çok önemli bir sorun olmamakta olup yinede bir arıza durumudur. Arabanın beyni depoyu boş olarak algıladığı için hata kaydı veya ilk çalışmada sorunlar gibi olaylarla karşılaşılabilir.

Lpg de giderken Benzin göstergesinin düşmesi sorununu gidermek için benzin depo şamandırasını yanıltan röleler veya araç modeline göre bazı daha ucuz basit çözümler mevcuttur. Araştırıldığından internette bulunabilir. bu sistemlerin montajların lpg montajı yapan yerlerde yaptırabilirsiniz fakat bu sistemler hakkında bitin lpg cilerin bilgisi yoktur merdiven altı dükkanlarda bu durumdan bahsettiğinizde öle bişe yok tepkisini alabilirsiniz.

İlerleyen yazılarda Benzin depo similatörü veya rölesi olarak tanımlanan parçalar ve değir metotların nasıl arabaya uygulanacağı konusunda bilgilendirmeler yapacağım şimdilik bu kadar.


Yorumlar

Yorum Gönder